Зустріч українського політика, депутата 9 скликання Верховної Ради України Святослава Юраша зі студентами спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» й викладачами ННІ міжнародних відносин, історії та філософії відбулася в ЧНУ ім. Б. Хмельницького 9 лютого.

Святослав Андрійович Юраш — засновник Міжнародного центру Майдану та семимовного медіаресурсу «EuromaidanPR». Перші 6 місяців російсько-української війни працював з «Fox News» на окупованій частині Донбасу. Співпрацював із міжнародними організаціями, державними, громадськими, медійними та бізнесовими структурами, серед яких: «Western NIS Enterprise Fund», «Black Earth Innovations», «Cвітовий Конґрес Українців», «BBC» та інші. Заснував ГО «Новий Донбас». Є співзасновником та директором з комунікацій творчого об'єднання «Babylon'13». Навчався у Варшавському університеті (Польща) та Калькуттському університеті (Індія) на факультетах міжнародних відносин.

Нині Святослав Андрійович є членом Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, головою підкомітету з питань зв'язків і захисту прав та інтересів українців за кордоном, Головою Постійної делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ.

Під час зустрічі між народним депутатом та директоркою ННІ Наталкою Земзюліною було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю з метою розвитку партнерських зв'язків у галузі вдосконалення наукових програм (зокрема, ОПП «Міжнародні відносини» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» для першого бакалаврського рівня вищої освіти галузі знань 29 «Міжнародні відносини») й організації освітнього процесу загалом.

Для створення та реалізації стратегічних проєктів й освітніх програм у сфері вищої освіти сторони запланували здійснювати обмін інформацією, організовувати спільні зустрічі та заходи. Домовилися про можливість організації та проведення стажування і практики для студентів спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» ННІ на базі, у тому числі в підкомітеті з питань зв'язків і захисту прав та інтересів українців за кордоном Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва; у Постійній делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ; у Постійній делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС — Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ).

Студентська та викладацька громада інституту надзвичайно зацікавилася і зголосилася максимально долучитися до участі у роботі Групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індія/ Федеративною Республікою Бразилія/ Федеративною Демократичною Республікою Ефіопія/ Ірландією/ Румунією/ Державою Ізраїль/ Японією/ Сполученими Штатами Америки тощо.

Ми вдячні пану Юрію за спілкування та можливість стати учасниками змістовної і захопливої відкритої дискусії. Вважаємо, зустріч стала вельми плідною та мотиваційною для студентів і викладачів нашого інституту.

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин