Новообрані органи студентського самоврядування Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочали активну роботу. Виборні представники і голови студрад навчально-наукових інститутів та факультетів, гуртожитків університету, члени студентських рад та голова студактиву університету, другокурсник ННІ інформаційних та освітніх технологій Олексій Ткаченко зустрілися з керівництвом університету для обговорення робочих питань на першому засіданні.

Окрім представників студради на заході були присутні: ректор Олександр Черевко, перший проректор Василь Мойсієнко, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко, проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк, головний бухгалтер Тетяна Платошкіна.

Лідерів студентської громади університету привітав ректор Олександр Черевко.

— Я впевнений, що студентський актив достойно представлятиме Черкаський національний на всіх рівнях. Досвід роботи в студентських радах обов’язково допоможе вам і в подальшій кар’єрі. Ви доноситимете нам думку студентської громади, і ми спільно будемо вирішувати всі питання. Наголошую, що інтереси студентів у нашому університеті в центрі уваги. Тому жодне питання не вирішується без відома студради. Ми постійно співпрацюємо, аби спільно досягати результатів і підвищувати позиції університету в загальнонаціональних та міжнародних рейтингах. Адже результат діяльності ЧНУ — це не тільки заслуга професорсько-викладацького колективу, а й досягнення наших студентів. Головне — підтримувати один одного і допомагати. Бажаю членам студради використовувати найкращу пору життя — студентські роки — на повну, розвиватися, рухатися тільки вперед, бути креативними й стресостійкими, а головне — відчувати гордість за свій університет і разом робити його ще кращим! — звернувся до студентів Олександр Черевко.

Ректор повідомив новообраним активістам, що студентська рада братиме участь у формуванні управлінських рішень Черкаського національного. Щопонеділка голова студради відвідуватиме засідання ректорату. Також сформується колектив представників студентської ради, які відвідуватимуть збори вченої ради, збори трудового комітету — керівних органів університету.

Окрім знайомства та розподілення обов'язків, на заході обговорили актуальні питання щодо функціонування студради, зокрема:

  • презентували результати анкетування про ставлення молоді ЧНУ до вакцинування і відповідно статистику вакцинованих;
  • окреслили особливості святкування Гелловіну та Дня студента, а також можливі майбутні святкові заходи для молоді (кібертурнір, змагання з волейболу й баскетболу тощо);
  • узгодили бюджет на наступний рік для органів студентського самоврядування та шляхи його успішної реалізації.

На засідання з презентацією виступив завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Віталій Дідук. Викладач розповів про відкриття технохабу в ННІ ІНФОТЕХ, до якого представники будь-якої спеціальності можуть завітати. Також він запросив студентів долучатися до реалізації стартапів, аби отримати крутий досвід у створенні різних проєктів.

Віталій Дідук згадав і про свій досвід керування університетським рок-гуртом, що успішно існував раніше протягом 7 років. На разі у студради «дозріває» ідея відновити музичний гурт.

Також на засіданні розповів про проєкт «Campus Cherkasy — English club» його координатор Руслан Крижанівський. У програмі заходу: спілкування з американцями, навчання, обговорення в групах, перекус для активної діяльності мозку, знайомства, фан, ігри. Кожен охочий може взяти участь, заповнивши анкету. Зустрічі з носіями мови проходитимуть з 25 по 29 жовтня (о 18:00-20:00) у ЧНУ.

Голова студради університету Олексій Ткаченко подякував всім за довіру та корисні поради, а також поділився ідеями та задумами:

— Ми плануємо продуктивно працювати в цьому навчальному році. Гадаю, що зможемо вдало реалізувати всі наші креативні задуми, — зазначив він і продовжив: — На наші плечі нині лягла велика відповідальність і нові обов’язки, більшість з нас — вперше в студраді. Тому якщо виникають нагальні запитання чи потрібна допомога, звертайтеся до ректора, він завжди допоможе.

Перше засідання пройшло конструктивно. Новообрана студентська рада вже взялася за реалізацію запланованого.

Нагадаємо, нещодавно у ЧНУ ім. Б. Хмельницького відбулися вибори до органів студентського самоврядування.

Головою студентської ради університету обрали Олексія Ткаченка, другокурсника ННІ інформаційних та освітніх технологій.

Обрали також голів студентських рад навчально-наукових інститутів та факультетів. Студраду ННІ іноземних мов очолив Нікіта Огородник, ННІ інформаційних та освітніх технологій — Марта Пиж, ННІ міжнародних відносин, історії та філософії — Вячеслав Соколов.

У ННІ економіки і права головою студради стала Марина Жукова, у ННІ української філології та соціальних комунікацій — Мирослава Хоменко. Головою ННІ природничих і аграрних наук обрано Юліану Іваненко, ННІ фізичної культури спорту та здоров’я — Каріну Желдак.

Студраду ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва очолила Євгенія Лядецька, психологічного факультету — Богдана Стройова, факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем — Дар’я Загребельна. Старостою кафедри фундаментальної медицини стала Маріна Благодір.

Студенти також обирали виборних представників від студентських рад навчально-наукових інститутів та факультетів. Тож свої ННІ та факультети представлятимуть:

  • Денис Кусяка (ННІ економіки і права);
  • Каріна П'ятікова (ННІ іноземних мов);
  • Олексій Відьменко (ННІ інформаційних та освітніх технологій);
  • Даніїл Голосій (ННІ міжнародних відносин, історії та філософії);
  • Денис Малюк (ННІ української філології та соціальних комунікацій);
  • Юлія Войцешук (ННІ природничих і аграрних наук);
  • Анна Скачкова (ННІ фізичного виховання, спорту і здоров’я);
  • Дар’я Гадецька (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва);
  • Максим Миськів (психологічний факультет);
  • Єгор Молчанов (факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем).

Також протокольно затвердили результати виборів голів студентських рад гуртожитків: Армен Сукіасян (гуртожиток № 1), Владислав Кірічок (гуртожиток № 2), Владислав Невмитий (гуртожиток № 3), Софія Соловей (гуртожиток № 4), Ірина Мащенко (гуртожиток № 5).

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького