Студенти 1 курсу ННЦ «Медичний інститут» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, викладачі кафедри фундаментальної медицини, лікарі лікувально-профілактичних закладів взяли участь у науково-практичному семінарі «Охорона праці в галузі медицини та техніка безпеки роботи з медичною апаратурою в лікувально-профілактичних закладах» на базі КЗ «Черкаська обласна дитяча лікарня» Черкаської обласної ради.

Організатори семінару — Черкаський національний та КЗ «Черкаська обласна дитяча лікарня» ЧОР.

У доповідях та в практичній частині семінару були висвітлені актуальні питання охорони праці та безпеки медичного персоналу і пацієнтів при дослідженнях з використанням медичної апаратури.

Практичну частину семінару провели лікар-рентгенолог рентгенологічного відділення Ігор Грєвцов та доцентка кафедри фундаментальної медицини Надія Сисоєнко. Це дозволило студентам більш грунтовно ознайомитись із широким спектром використання найсучаснішої медичної апаратури та особливостей роботи з нею медичного персоналу.  «Родзинкою» заходу була особиста участь в практичній частині заслуженого лікаря України, головного лікаря Черкаської обласної дитячої лікарні Миколи Кондрацького.

Проведений семінар дозволив студентам усвідомити важливість вивчення різних аспектів майбутньої роботи лікарів та поглибити знання з предмету «Охорона праці в галузі. Техніка безпеки роботи з медичною апаратурою».

ННЦ «Медичний інститут»