Науковці Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького протягом багатьох років проводять дослідження орнітофауни в різних районах Черкаської області. Це дає змогу отримати достовірні дані щодо видового складу та поширення птахів на території Середнього Придніпров’я.

За ініціативи ректора університету Олександра Черевка, науковці ННІ природничих та аграрних наук провели зустріч із працівниками Вільхівецького лісництва. Проректор з наукової та інноваційної роботи Олександр Спрягайло, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк та завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій Олександр Ілюха обговорили перспективи створення об’єктів природно-заповідного фонду та збереження біорізноманіття на території Вільхівецького лісництва, оглянули пам’ятки природи «Богданів дуб», «Чижів дуб», «Ольжині дуби».

Свого часу екологи університету підготували наукове обґрунтування створення цих об'єктів природно-заповідного фонду. Науковці провели дослідження видового складу птахів на території лісництва та роботи для приваблювання птахів на гніздування. Було розвішано штучні гніздівлі для сича хатнього, сови вухатої, сови сірої, а також для дрібних видів дуплогніздних птахів. Такі заходи дозволять підтримати видове різноманіття птахів та збільшити чисельність видів, які потребують охорони.

Дякуємо багаторічному начальнику управління Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександру Дзюбенку за співпрацю у царині збереження та відтворення природи Черкащини, а також директору Звенигородського лісового господарства Івану Басу та лісничому Сергію Щирбулу за безпосередню участь та можливість реалізації проєкту.

ННІ природничих та аграрних наук