Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького виступив співорганізатором Всеукраїнської наукової конференції «Орнітологічні дослідження в Україні: минуле, сучасність і перспективи». Її робота тривала 20—21 жовтня 2023 року на базі Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди.

У роботі конференції взяли участь понад 70 науковців та любителів птахів, які представляли понад 30 наукових, освітніх установ та організацій.

Доцент, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк представив у пленарній частині конференції доповідь на тему «Огляд використання передавачів для вивчення міграції птахів в Україні» (у співавторстві з Анатолієм Полудою). У ній було представлено оригінальні результати досліджень мічення балабана, а також узагальнено досвід використання передавачів для вивчення міграцій птахів в Україні.

У ході конференції науковці обговорили актуальні питання вивчення та охорони птахів України та висловили низку пропозицій, які відображені в резолюції.

ННІ природничих та аграрних наук