Міжнародна науково-практична конференція «Модернізація вищої професійної освіти в інформаційному суспільстві», огранізована Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького спільно з Варненським університетом менеджменту (Болгарія), Природничо-гуманітарним університетом імені Яна Длугоша (Польща), Університетом Томпсон Ріверс (Канада) та Народною академією Яна Гуса (Чехія), відбулася 7 вересня – 12 вересня на базі Варненського університету менеджменту (Варна – Добрич – Албена).

Програма конференції також передбачала знайомство з роботою інших університетів Болгарії. У межах конференцї було проведене факультативно-міжнародне стажування (сертифікат на 180 год.) та інтенсивні курси болгарської мови (сертифікат В2).

Науковці й практики з України, Болгарії, Канади, Угорщини, Польщі долучилися до обговорення проблем якісної професійної підготовки сучасного фахівця, тенденцій розвитку вищої освіти в інформаційному суспільстві, створення і забезпечення умов для діджиталізації вищої освіти та пошуку наукових рішень у нових реаліях. Українська делегація налічувала 19 осіб, серед них науковці ЧНУ ім.Богдана Хмельницького (Світлана Архипова, Лілія Полудень, Тетяна Нінова, Тетяна Касьян, Наталія Назаренко, Світлана Цюра, Людмила Швидка).

На конференції було розглянуто низку актуальних питань: тенденції розвитку вищої освіти в інформаційному суспільстві; підготовка професіонала в умовах швидких трансформацій суспільства; інформаційні технології в умовах формування спільного європейського освітнього простору; створення і забезпечення умов для діджиталізації професійної підготовки сучасного фахівця в інформаційному суспільстві, пошук наукових рішень в нових реаліях; діджиталізація в туристичній галузі і бізнесі; використання інформаційних технологій у професійній підготовці фахівців соціономічної сфери.

 

Навчально-науковий центр зовнішніх і міжнародних зв’язків