bgb
 
 
 
 
 

Викладачі кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у міждисциплінарному форумі в Талліннському університеті технологій та виступили з доповідями.

24-27 вересня 2024 року місто Таллінн, Естонія, стало майданчиком зустрічі дослідників та освітян-практиків з усіх куточків світу. У ці дні в Талліннському університеті технологій відбувався міждисциплінарний форум, що поєднував 53-тю Міжнародну конференцію з інженерної педагогіки та 27-му Міжнародну конференцію з інтерактивного спільного навчання. Міжнародна конференція з інженерної педагогіки є особливо значущим заходом для всіх причетних до навчання студентів інженерних та інформаційних спеціальностей, адже відбувається під егідою Міжнародного товариства з інженерної педагогіки (IGIP), що вже понад 50 років сприяє обміну інноваційними педагогічними практиками та результатами досліджень з проблем підготовки фахівців інженерних спеціальностей.

25 вересня кандидатка фізико-математичних наук, доцентка Оксана Подолян та докторка філософії, старша викладачка Дар'я Тінькова представили результати роботи з упровадження моделі HyFlex при виконанні лабораторних робіт майбутніми інженерами. А вже 27 вересня доповідь щодо використання low-code development платформ у навчання технологій проєктної роботи представили докторка педагогічних наук Галина Луценко та доктор педагогічних наук Валерій Гриценко. Подібний досвід є надзвичайно цінною можливістю познайомитися з найсучаснішими освітніми трендами та обговорити з викладачами різних країн виклики та можливості сучасної системи підготовки майбутніх інженерів.

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій