Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького в межах патріотичної акції «Я з Україною» закликала всіх 16 лютого пов’язати жовто-блакитну стрічку.

Цього дня вже вдруге українці відзначають День Єднання українського народу, започаткований президентом України Володимиром Зеленським у 2022 році на тлі підготовки росії до вторгнення.

— Це свято молоде й ще не має сформованих традицій, — прокоментувала голова студентської ради ЧНУ Каріна Вовченко. — Тому ми в цей день запропонували громаді університету зробити речі, які об’єднують усіх українців — начепити жовто-блакитну стрічку й задонатити Збройним Силам України, які зараз обороняють нашу Батьківщину та її єдність.

Зранку в навчальних корпусах Черкаського національного представники студентської ради в’язали патріотичні стрічки всім, хто поспішав на роботу чи навчання. Студенти також активно фотографувалися та постили історії, фотографії в  соціальних мережах.

До акції доєдналися викладачі та студенти всіх навчально-наукових інститутів та факультетів університету жовто-блакитною стрічкою та донатами захисникам, демонструючи свою єдність з українським народом.

Нагадуємо, що сьогодні актуальний збір для нашого випускника, який воює на куп’янсько-лиманському напрямку, і просить придбати зарядну станцію для екіпажу БПЛА.

Пристрій коштує 34 тисячі гривень.

Акція «24 гривні на перемогу» нагадує всім, що навіть маленькі донати роблять великі справи. Долучайтеся, наша підтримка важлива для військових!

Гроші можна перерахувати на благодійний рахунок університету

5375411209139653

або за посиланням:

https://send.monobank.ua/jar/9DLqvoUF8t

Можна також передати студрадам підрозділів університету.

 

 Єлизавета Литвин, студентка 3-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Денис Коваль, студент 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій