bgb
 
 
 
 
 

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Юлія Ананьєва та Богдан Русалівський, а також голова студентської ради ЧНУ Каріна Вовченко, відвідали  Український молодіжний форум 2024 «Вільні мріяти».

Захід відбувся з 10 по 12 серпня у місті Київ.

У День молоді Молодіжний форум зібрав під одним дахом найвищих України — Президента, Голову Верховної Ради, Прем'єр-міністра та ключових міністрів та найактивніших молодих людей України. Це була унікальна можливість для молоді почути та обговорити важливі питання розвитку країни безпосередньо з керівництвом держави.

Звертаючись до присутніх, Президент Володимир Зеленський заявив, що наша держава завершить цю війну так, як потрібно українцям, і поверне собі безпеку. Про це йдеться на сайті Президента.

«Наші прекрасні покоління і вже ваші діти завжди матимуть в Україні як реалізувати свої таланти, відчути себе потрібними, потрібними передусім Україні, як забезпечити сім’ю і як дати освіту дітям. Це все абсолютно важливі речі, фундаментальні речі, які ми маємо забезпечити й забезпечимо. Я впевнений, ми це зробимо разом», — сказав Глава держави.

Президент подякував хлопцям і дівчатам, які воюють і працюють заради України, підтримують оборону.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх полеглих українців та українок.

За словами Володимира Зеленського, надзвичайно важливим також є поширення у світі української ідеї та культури, правди про ситуацію в нашій країні та страждання людей.

Глава держави назвав великим досягненням те, що в умовах війни Україна зберегла інституційні спроможності освіти, і закликав робити все, щоб підтримувати освітній і культурний звʼязок між нашою країною та українськими громадами у світі.

Окремо Президент відзначив економічні та оборонні ініціативи молодих українців. Він наголосив, що молодь розробляє, виготовляє та постачає дрони й засоби РЕБ, а завдяки економічним проєктам підтримує державний бюджет.

Володимир Зеленський відзначив молодих українців та українок державними нагородами, зокрема орденами «За заслуги» ІІІ ступеня, «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів та княгині Ольги ІІІ ступеня.

На заході були присутні військові, волонтери, громадські активісти, спортсмени, митці, а також представники органів державної влади, дипломатичних місій та міжнародних організацій.

— Ми отримали величезне задоволення від можливості поспілкуватися з Міністром молоді та спорту Матвієм Бідним, Міністром освіти і науки Оксеном Лісовим. Вони були дуже відкриті до спілкування і поділилися своїми амбітними планами щодо розвитку молодіжної політики, освіти та підтримки спорту. Обговорювали, як створити нові можливості для молоді, та як покращити умови для розвитку талановитих і активних людей в Україні.

Цей форум став чудовим прикладом того, як важливо, щоб молодь і уряд працювали разом для побудови сильнішої та процвітаючої країни. Співпраця, відкритість і підтримка — це те, що допоможе нам всім разом досягти великих результатів, — поділилася враженнями Каріна Вовченко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького