bgb
 
 
 
 
 

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького 29 серпня 2024 року відбулася конференція трудового колективу.

Передовсім делегати вшанували пам’ять загиблих захисників України. Ректор Олександр Черевко нагадав, що першочерговим завданням для всіх є допомога Збройним Силам України. Водночас він подякував науково-педагогічній спільноті за роботу та побажав мирного неба, продуктивної праці і добрих результатів у новому навчальному році.

— Особливої уваги потребує сьогодні робота з національно-патріотичного виховання. Здається, ми приймаємо вчасні і потрібні рішення, говоримо правильні слова, проводимо багато заходів, але російську мову чути в університетському просторі, російські наративи іноді досягають цілей. Ганебних випадків, про які днями гуділи соціальні мережі, в університеті не повинно бути. Ми з вами так багато робимо задля допомоги Силам оборони України.

Тому перше, що ми робимо і будемо робити в новому навчальному році – допомагати Силам оборони України. Бо не буде нашої перемоги – все, що я говорив раніше, не буде актуальним. Продовжуємо благодійництво, волонтерство, допомогу членам нашої університетської спільноти.

Сьогодні 17 викладачів і працівників та близько 30 студентів (ці дані на 1 вересня будуть оновлені) університету боронять Україну у складі ЗСУ або Територіальної оборони. Батьки 340 студентів мають офіційний статус Учасника бойових дій, але ця цифра у новому навчальному році значно збільшиться.

35 студентів та випускників університету віддали за Україну своє життя.

У 2024 році кафедра військової підготовки провела сьомий випуск. Загалом за час існування кафедри в університеті підготовлено 364 офіцери для ЗСУ.

З лютого 2022 року університет зібрав і перерахував на підтримку військових Сил оборони України – членів нашої університетської спільноти 3 млн 761 тис.грн власних коштів, — наголосив ректор Олександр Черевко.

На зібранні за ініціативи заступника голови конференції трудового колективу Тетяни Мельник було внесено зміни до складу колективного органу. Головою конференції трудового колективу було обрано відкритим голосуванням Любов Кібальник.

Перший проректор Василь Мойсієнко доповів про внесення змін і доповнень до Статуту Черкаського національного.

Про організацію виборів делегатів конференції трудового колективу поінформував начальник відділу кадрів — керівник Служби управління персоналом та організаційно-правового забезпечення діяльності університету Богдан Гук.

На засіданні було виконано й приємну місію: вручено нагороди членам трудового колективу.

Відзнаку Міністерства оборони України — медаль «За зміцнення обороноздатності» отримав ректор Олександр Черевко. Високу нагороду йому вручив гетьман міжнародної громадської організації «Українське козацтво» Віталій Чепелуха. Він також нагородив директора ННЦ Українського козацтва ЧНУ, професору кафедри історії України Юрія Присяжнюка козацькою відзнакою — «За службу Богу і Україні».

Віталій Чепелуха подякував керівництву та колективу університету за національно-патріоттичне виховання та популяризацію козацького руху.

З нагоди ювілейного дня народження отримала низку нагород професорка кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Світлана Жаботинська.

За ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України її удостоєно нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення».

Крім того, від Всеукраїнського громадського об'єднання «КРАЇНА» Світлана Анатолїівна нагороджена орденом «За розбудову України», а також ректор вручив науковиці медаль «За розбудову університету».

Нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти» нагороджені завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики, професорка Людмила Шитик та завідувачка кафедри слов’янської філології, зарубіжної літератури та методики навчання, доцентка Лариса Корновенко.

Завідувачка кафедри психології, професорка Юлія Чистовська та начальник навчально-методичного відділу, доцентка Людмила Смалиус отримали Подяку Міністерства освіти і науки України.

Сергій Корновенко, професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки отримав Почесну грамоту Черкаської обласної військової адміністрації та Почесну грамоту університету.

Голова профспілкового комітету університету Ігор Погрібний нагороджений Почесною грамотою Черкаської обласної ради.

Нагороди ректора отримали директорка ННІ іноземних мов Людмила Швидка — медаль «За розбудову університету». Доцентка кафедри психології Оксана Біла, викладачка кафедри початкової освіти Світлана Яцина, професор кафедри слов’янської філології, зарубіжної літератури та методики навчання Олександр Киченко, доцент кафедри хімії та наноматеріалознавства Олександр Шевченко нагороджені Почесною грамотою університету.

Також Подяку університету отримав директор ботанічного саду Валентин Миколаєць.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького