bgb
 
 
 
 
 

На засіданні вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького обговорили й затвердили план роботи університету на 2024/2025 рік, розроблений спільно з усіма підрозділами університету.


— Як бачимо, є багато успішних проєктів, але є багато проблем. Головною нашою бідою є війна. Тому перше, що ми робимо і будемо робити в новому навчальному році — допомагати Силам оборони України. Маємо усвідомити: закон життя — зміни. Для того, щоб вони були позитивні, необхідно рухатися до мети. А наша мета: трансформація з класичного, стабільного, інерційного закладу в інноваційний університет європейського рівня з технологічним двомовним освітньо-науковим середовищем, — наголосив ректор Олександр Черевко.

Важливим питанням порядку денного було також змістове та структурне вдосконалення процесів забезпечення якості освіти в Черкаському національному університеті відповідно до Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти. Поінформував з цього питання перший проректор Василь Мойсієнко.

Про функціонування матеріально-технічної бази університету в умовах воєнного стану доповів т.в.о. проректора з адміністративно-господарської діяльності Олександр Мельниченко.

Членами вченої ради було прийнято низку важливих рішень.

У контексті питання про змістове та структурне вдосконалення процесів забезпечення якості освіти в університеті було прийнято рішення довести до відома навчально-наукових інститутів/факультетів узагальнені оцінки та ключові рекомендації, надані за результатами звітів експертних груп, а також експертних висновків галузевих рад за всіма освітніми програмами. Також погодили реалізувати низку заходів для вдосконалення процесів забезпечення якості освіти в університеті.

У частині функціонування матеріально-технічної бази університету в умовах воєнного стану прийнято рішення завершити та провести ремонт на окремих об’єктах.

Крім того, на вченій раді затвердили «Типове положення про навчально-науковий інститут/факультет Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького» та програми підвищення кваліфікації в ННЦ «Інститут післядипломної освіти та курсової підготовки».

Традиційно ректор Олександр Черевко виконав приємну місію — вручив атестати про вчені звання.

Колеги привітали з присвоєнням вченого звання доцента Андрія Касяна та доцентку Юлію Соловей.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького