Представники агропромислового холдингу «Миронівський хлібопродукт» провели презентацію для студентів.

Це вже не перша зустріч представників «МХП» із ректором, викладачами та студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. На меті — запровадження дуальної форми освіти для здобувачів освіти. Разом зі студентами до зустрічі долучилися перший проректор Василь Мойсієнко, директор ННІ інформаційних та освітніх технологій Юрій Ляшенко, декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Борис Онищенко, викладачі підрозділів. Студентів зустріч зацікавила, тому вони прийшли особисто та доєдналися онлайн.

Холдинг представляли керівник відділу професійного навчання Олена Азєєва, фахівець із професійного навчання персоналу Ксенія Моторіна, технічний директор СТОВ «Старинська птахофабрика» Андрій Кречковський.

Вони розповіли про масштаби виробництва та перспективи подальшого навчання, стажування, працевлаштування та кар’єрного зростання на підприємстві.

Студентам також детально пояснили, які соціальні зобов’язання холдинг бере на себе. Зокрема, наголосили, що університет є гарантом дотримання прав студентів, які працюватимуть і стажуватимуться на підприємствах «МХП». Молоді також пропонується спробувати попрацювати у літній період, щоб  адаптуватися і зрозуміти, чи зможуть вони продовжувати свою діяльність у цій сфері.

— Ми хочемо, щоб студенти свою кар’єру починали з високотехнологічних підприємств. Це цілком взаємовигідно. Кожен може пройти стажування і прийняти рішення про свій подальший професійний шлях. Водночас це безцінний досвід для молодих фахівців, — зазначив ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко.

Варто відзначити, що холдинг займає перше місце в Україні та друге місце в Європі за темпами і масштабами виробництва. Лише в Україні це 40 виробництв у 16 областях. Є також виробничі потужності в інших країнах. Підприємство налічує близько 28 тисяч співробітників. Продукція холдингу експортується в понад 85 країн світу та має значну популярність. Зважаючи на масштаби виробництва та темпи росту, холдинг цінує молодих фахівців та всіляко розвиває співпрацю з навчальними закладами. Так, за дуальною формою освіти передбачається, що значну частину навчального часу студенти будуть знаходитись на підприємстві, отримувати теоретичні та практичні знання на виробництві з подальшою їх оцінкою, що буде враховуватись на сесійному контролі. Важливим бонусом для студентів також є те, що всі стажування є оплачуваними. Надається безкоштовне житло.

Детальніше про  «МХП» можна дізнатися в ПРЕЗЕНТАЦІЇ.

 

Віталій Дідук, завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, ННІ ІІНФОТЕХ