bgb
 
 
 
 
 

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко став учасником заходів із нагоди відзначення в Україні Міжнародного дня студентського спорту та відкриття Всеукраїнської універсіади.

Він представляв Черкащину в Харкові як голова відокремленого підрозділу спортивної студентської спілки України в Черкаській області.

Свято студентського спорту зібрало на Харківщині молодь з усіх регіонів України.

Учасників привітали заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан, президент Спортивної студентської спілки України Євгеній Імас, представники Харківської обласної влади та 20 ректорів закладів вищої освіти України.

— Сьогодні у відзначенні Дня студентського спорту взяли участь 311 вищих навчальних закладів, близько 50000 студентів. Епіцентром святкування став Харків, студентська столиця України. 5000 студентів, флешмоб із підтягування на перекладині, локації з різних видів спорту, майстер-класи, показові виступи, спілкування з відомими спортсменками й спортсменами та відкриття Всеукраїнської Універсіади. Україна — спортивна країна! — поділився враженнями заступник міністра освіти та науки України Роман Греба.
Учасники свята, як і все студентство України в цей день, провели флешмоб із підтягування.

У межах заходів відбулося також засідання Всеукраїнського громадського об’єднання «Спортивна студентська спілка України», де розглянули важливі питання розвитку спорту. Зокрема, обговорили тему розвитку в Україні кіберспорту (a-sport).

— Так важливо сьогодні мати більше тем для єднання. На моє переконання, спорт – одна з них. Він об’єднує, додає сили. Ми вболіваємо один за одного, демонструємо справжній патріотизм, — переконаний Олександр Черевко.

 

Нагадаємо, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького приєднався до всеукраїнського флешмобу, присвяченого Міжнародному дню студентського спорту. У ньому взяли участь близько 200 студентів із усіх інститутів та факультетів.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького