Директор наукової бібліотеки імені М. Максимовича Григорій Голиш і співробітники відділу міжнародних зв’язків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь в онлайн-зустрічі з працівниками бібліотеки університету Гринвіча (Велика Британія).

З британської сторони її учасниками стали директор бібліотеки Девід Паплет та бібліотекарка, відповідальна за сектор науки та інженерії, докторка філософії Міна Стойнова. Після знайомства директори книгозбірень розповіли один одному про роботу очолюваних ними підрозділів.

Зокрема, Григорій Голиш презентував здобутки наукової бібліотеки імені М. Максимовича та запропонував обмінятися інформаційними запитами для подальшої співпраці. Девід Паплет поділився досвідом організації роботи сучасної бібліотеки, у якій вдало поєднується традиційне обслуговування з використанням сучасних інформаційних технологій. Основна частина фондів бібліотеки університету Гринвіча — це електронні ресурси, які постійно поповнюються. Бібліотека співпрацює з двома університетськими бібліотеками у Кентербері й вони мають спільну систему на три університети. Книгозбірня має академічний відділ для роботи зі студентами, відділ комплектування літератури та науковий відділ. Працівники бібліотеки університету Гринвіча займаються науковими дослідженнями з криміналістики, біології, хімії, механічної та технічної інженерії.

Сторони домовилися про основні вектори співпраці між бібліотеками, зокрема, про обмін інформаційними ресурсами та проведення спільних заходів у режимі on-line.

Тетяна Забарна, в. о. завідувачки відділу міжнародних зв’язків