bgb
 
 
 
 
 

24 жовтня у Києві відбулися слухання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування на тему: «Правові засади функціонування ефективної системи природоохоронних територій та обʼєктів як основи для збереження і відновлення біорізноманіття: актуальні питання».

До слухань долучився директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Обговорення відбувалося під час панельних дискусій та в перервах між ними. Учасників вітали очільниця Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук, депутати Європарламенту тощо.

Активною учасницею дискусії була народна депутатка України Юлія Овчинникова. Доповіді були присвячені сучасному стану та проблемам функціонування об’єктів природно-заповідної справи та різних аспектів збереження біорізноманіття. У зв’язку з євроінтеграційними прагненнями України наголошувалося на необхідності внесення змін до законодавства України та зміни стратегії збереження біорізноманіття вже на сучасному етапі. В усіх виступах звучала тема зеленого відновлення України після завершення війни.

За результатами слухань буде напрацьовано рекомендації, які передадуть на розгляд комітету з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради України.

 

ННІ природничих та аграрних наук