bgb
 
 
 
 
 

На засіданні вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького обговорили завдання, які ставить перед закладами вищої освіти обласна військова адміністрація, та підбили підсумки вступної кампанії.

Ректор ЧНУ, голова ради Олександр Черевко поінформував про нараду під головуванням начальника Черкаської ОВА Ігоря Табурця.

За словами ректора, очільник області акцентував увагу на розвитку прикладної науки, налагодженні дієвої міжнародної співпраці, посиленні національно-патріотичного виховання, на якісній професійній адаптації ветеранів і членів їхніх родин.

Обласна влада очікує від університетів підтримки регіональних програм, серед яких — і підготовка кадрів, які вкрай необхідні зараз.

Особливо важливою є підготовка і перепідготовка ветеранів війни. Дуальна освіта — ще один пріоритет, на якому наголосив Ігор Табурець.

Підсумовуючи, Олександр Черевко подякував вченій раді та всьому колективу за плідну працю, у результаті якої  університет утримує лідерські позиції у всеукраїнських та міжнародних рейтингах, успішно провів вступну кампанію та реалізує концепцію інноваційної трансформації, що відповідає вимогам часу.

 У межах порядку денного перший проректор Василь Мойсієнко, начальник навчально-методичного відділу, відповідальний секретар приймальної комісії Людмила Смалиус  поінформували про підсумки освітньої діяльності у 2023/2024 навчальному році та про подальші кроки у цій сфері,  про підсумки вступу 2024 та завдання щодо вступної кампанії у наступному році.

Про шляхи вдосконалення цифрової екосистеми Черкаського національного  університету доповів директор навчально-наукового центру цифрового розвитку та якості освіти Валерій Гриценко.

Шляхом таємного голосування члени вченої ради обрали кандидатури на присвоєння вчених звань.

Доповідала з цього питання учений секретар університету Любов Кібальник. Вона також поінформувала про зміни у складі вченої ради.

На засіданні внесли зміни до низки нормативних документів університету, затвердили програми підвищення кваліфікації, теми дисертаційних праць, низку звітів, зокрема з проходження міжнародного стажування, докторантів університету та наукових керівників здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії за 2023/2024 н.р. Рекомендували до друку наукові та навчально-методичні видання тощо. Було рекомендовано низку  наукових проєктів  на конкурс проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок, виконання яких здійснюватиметься коштом Державного бюджету.

Виконали й приємну місію.

Почесні грамоти університету ректор вручив Наталії Назаренко, доценту кафедри клітинної біології та методики викладання біологічних дисциплін, Олександру Богатирьову, доценту кафедри прикладної математики та інформатики.

Він також привітав з присвоєнням вчених звань та вручив атестати Валерію Гриценку — професора кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, Вікторії Бондар — доцента кафедри дошкільної та спеціальної освіти, Олександру Мельниченку — доцента кафедри економіки підприємства, обліку і аудиту.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького