Директорка ННІ української філології та соціальних комунікацій Оксана Іванченко разом з майбутніми філологами та  очільницею «Музею українського рушника» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталією Ярмоленко відвідали в Черкаському  обласному художньому музеї виставку-перфоманс  заслуженої художниці України, доцентки мистецтвознавства Олександри Теліженко, присвячену унікальному рушникові.

 Мисткиня разом із колективом авторської Творчої майстерні створили рушник Перемоги під назвою «Зеніт українського сонця». Виставку вирішили проводити у вигляді перформенсу, що розвивається у часі та передбачає активну участь художниці, тому що, як стверджує сама майстриня, український рушник — це Космічна грамота і Всесвіт, який людям треба вивчати. 

— Кожен стібок заряджений енергією на Перемогу! Розуміти та спільно оберігати свою національну автентичність, мати сильний дух та світлу мету — зараз це особливий вид зброї. Виставка-перформенс рушника Перемоги заслуженої художниці України Олександри Теліженко «Зеніт українського сонця» здивувала, захопила, вразила та додала позитивної переможної енергії присутнім та Всесвіту, — поділилася враженнями від побаченого Оксана Володимирівна.