Студенти першого курсу магістратури ОП «Психологія», «Медична психологія» та «Практична психологія в бізнесі» психологічного факультету Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у вебінарі з міжнародною участю.

Заняття було проведене у межах вивчення дисципліни «Наукова комунікація іноземною мовою» і було присвячене академічному життю студентів магістратури у Великобританії. Зустріч модерувала доцентка кафедри іноземних мов Наталія Орлова. Магістранти-психологи ознайомилися із презентацією студентки магістратури, представниці Університету Західної Англії (University of the West of England), яка розповіла про особливості організації навчального процесу, характерні для освітнього ступеня «магістр», форми проведення занять і контрольних заходів, а також підходи до подання та оцінювання робіт, виконаних студентами. Окремим питанням були винесені процедурні аспекти, пов’язані із проведенням досліджень і написанням кваліфікаційних робіт. Учасники вебінару дізналися, за яким принципом студенти вибирають дисципліни для вивчення і чому важливо уважно ставитися до вибору, враховуючи майбутню професійну діяльність. Під час спілкування також дізнавалися, як під керівництвом викладачів формулюють і обирають тему дослідження, і який формат у спілкуванні педагогів і студентів переважає в університетському середовищі.

Після виступу запрошеної гості, учасники долучилися до обговорення. Серед питань, що цікавили магістрантів Черкаського національного, переважали теми інтерактивних підходів і технологій у навчальному процесі, організації студентського життя поза навчанням, як способу зниження напруги й тривожності інтенсивного процесу. Цікавим відкриттям для магістрантів стала відсутність будь-якої виробничої практики. Натомість всі сили й увага спрямовуються на науково-дослідну діяльність, для забезпечення ефективності якої, розклад складається так, щоб забезпечити лише два-три інтенсивні навчальні дні на тиждень. Магістрантів вразив стиль викладання і спілкування у викладацько-студентській спільноті.

Проведений захід став чудовою нагодою для формування і розвитку у студентів магістратури навичок працювати в міжнародному контексті, спілкуватися іноземною мовою з представниками інших професійних груп, а також застосувати знання на практиці в конкретній академічній ситуації.

Кафедра іноземних мов