Студенти та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до заходів із вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У пам’ятний день делегація ЧНУ приєдналася до жалобних заходів, що проходили в Черкасах. Разом із керівництвом області й міста поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України».

Протягом тижня в навчально-науковому інституті педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва проходили просвітницькі заходи. Говорили про події Майдану, вшановували героїв, які поклали своє життя заради незалежності України.

Згадуючи трагічні події 2014 року, студенти робили тематичні інсталяції під час дистанційних зустрічей, переглядали відеоспогади, ділилися думками.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. У 2014 році українська нація прийняла перший бій, який триває й донині. Тому так важливо пам’ятати про той історичний період, особливо молоді, студентам, інтелігенції — тим, від кого залежить майбутнє України.

Завжди пам’ятати події, які сколихнули весь український народ і увійшли в його історію, закликають студенти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва проникливою піснею. Це відеодарунок у виконанні студента ЧНУ, записаний і змонтований на пошанування Героїв Майдану.  

Знаходить відгук у душах глядачів щирість, з якою студенти читають вірші про події на Майдані у лютому 2014 року.  

 

Своїми переживаннями студенти діляться в соціальних мережах, демонструючи громадянську позицію.

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва