bgb
 
 
 
 
 

Магістрантка спеціальності 012 «Дошкільна освіта» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Оксана Галаєва, яка є представницею громадської організації «Ми є поруч», взяла участь у «Національному Форумі громадських організацій, які захищають права дітей з інвалідністю».

Представники та представниці громадських організацій познайомилися і презентували свою діяльність. Відвідали квартиру підтриманого проживання «Дім Емаус» (УКУ).

Перейняли досвід Центру соціальних послуг та реабілітації «Джерело», де ознайомилися із діяльністю Центру. Директорка Центру «Джерело» Зореслава Люльчак презентувала заклад, розповіла як про організаційний розвиток Центру, так і адвокаційний. Уточнила, що наразі Центр функціонує завдяки й підтримки Львівської міської ради. Діти отримують послуги: реабілітації, раннього втручання, денного перебування, а також надаються і соціальні послуги, однією із таких є забезпечення проживанням львів'ян, які цього потребують. Наталія Серджук, заступниця директора з комунікації та розвитку окреслила питання необхідності комунікації в адвокаційній кампанії.

Протягом другого дня тривала насичена робота — стратегічна сесія щодо створення мережі батьківських ГО, які адвокатують права дітей з інвалідністю.

Важливо зазначити, що кожна команда прописувала стратегії з метою створенням єдиної платформи — об'єднань громадських організації, що працюють із дітьми з інвалідністю — у спільноту з метою популяризації можливостей як для кожної ГО, так і співпраці з відповідними Міністерствами.

Насиченими та плідними були навчання, обмін досвідом. Сподіваємось, що й буде надалі подальша співпраця між містами, областями у відповідному напрямку.

Захід відбувся за підтримки «Deutsche Zussammenarbeit», «KFW», «UNICEF», «РОДИНА для кожної дитини», «Джерело».

Кафедра дошкільної та спеціальної освіти