Студенти-медійники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького поспілкувалися з випускницею кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, менторкою-комунікаційницею Всеукраїнського проєкту «СпівДія заради Дітей» Галиною Діденко.

Мотиваційну зустріч для майбутніх журналістів організували викладачі кафедри. Галина Діденко поділилася з першокурсниками журналістським досвідом, розповіла про власний шлях до успіху. Під час зустрічі говорили про важливу роль журналістики у підтримці системи цінностей суспільства та водночас мотивувала студентів до навчання, адже країні потрібні професійні журналісти.

— Для мене мотивацією була стипендія. Я вважаю, що це чудове заохочення — отримувати гроші за те, що ти гарно навчаєшся. Студентові треба зрозуміти, чого саме він прагне: отримувати стипендію, мати знання чи жити без проблем. Потрібно вибрати точку, до якої потрібно рухатися, тоді буде простіше. Якщо немає мотивації вчитися, просто подумайте, як створити собі безтурботне майбутнє, щоб наприкінці семестру не думати, скільки боргів вам ще треба скласти. Робіть це поступово», – зауважила Галина Діденко.

Спілкування відбувалося в дружній атмосфері «ЧНУ-хабу» у формі діалогу. Студенти ставили запитання, пов’язані не лише з їхнім фахом, а й із психологією, адже зараз Галина Діденко опановує цю сферу діяльності. Майбутня психологиня наголосила на тому, чому важливо мати мету та які саме кроки потрібно робити, щоб її досягти. Галина також зосередила увагу на психологічних чинниках, які формують особистість майбутнього журналіста. Для цього вона запропонувала вправу для перевірки самооцінки. Виявилося, що більшість недооцінює свої можливості. Щоб зацікавити студентів, гостя запропонувала метод «молотка Джима Керрі». Крім того, фахівчиня порушила тему саморозвитку, зазначивши, що для досягнення успіху потрібно рухатися «крок за кроком, сходами, а не ліфтом».

— Я дуже рада, що в перший навчальний день узяла участь в ефективному мозковому штурмі, бо ми відвідали хороший тренінг від людини, яка має досвід у сфері психології. Мені сподобалося, що Галина Діденко використовувала фахові прийоми, щоб ми розібралися в собі й змогли визначитися в житті», – поділилася враженнями від зустрічі студентка 1-PR курсу Ірина Березенко.

— Коли мотивують викладачі, це працює не так ефективно. Натомість випускники завжди переконливіші та спонукають до дій. І подвійного ефекту досягають тоді, коли мотивують випускники, які, крім медійної освіти, опановують ще один фах або сферу діяльності. Мені дуже сподобалося спостерігати, як наша Галина, вправно володіючи інформацією, зуміла її цікаво викласти, залучити студентів, мотивувати їх і зацікавити», — наголосила Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри.

Наприкінці зустрічі Галина Діденко дала особисті рекомендації всім охочим.

Автор: Юлія Шиш, студентка 2-PR курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій
Фото: Інна Молнар, студентка 4-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій