У Черкасах відбувся круглий стіл «Кримінальна відповідальність неповнолітніх та відбування покарання: участь Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у захисті прав підлітків». Захід пройшов за ініціативи Громадської організації «Захист прав фізичних та юридичних осіб» у режимі відеомосту «Київ-Львів-Харків-Черкаси». Активну участь у проведенні круглого столу взяли представники інституту економіки і права, навчально-наукового центру «Інститут міжнародної освіти» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Долучилися до проведення заходу також Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області, Комітет з підвищення професійної кваліфікації Національної асоціації адвокатів України, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській області, правовий клуб «PRAVOKATOR» міста Львів, Черкаський міський відділ із питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Мета заходу — обговорити проблемні питання та знайти шляхи їх вирішення. А також  підвищити рівень правової обізнаності у дітей, підлітків, працівників освіти та учасників освітнього процесу.

Учасники круглого столу проаналізували статистику вчинення злочинів неповнолітніми. Спікери говорили про участь адвокатів Регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у справах щодо притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, медіацію під час розгляду таких справ у суді. Йшлося також про  причини невиконання приписів органів пробації, про психологічні аспекти правопорушень, про їх попередження тощо.

Джерело: Національна Асоціація Адвокатів України