Перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко у складі делегації науковців та громадських діячів з України, які займаються питаннями співпраці України та НАТО, українського євроінтеграційного процесу, проблемами безпеки, взяв участь у візиті до штаб-квартири НАТО та Офісу Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі (SHAPE). Програмою візиту були передбачені зустрічі з керівниками підрозділів НАТО, військовими, дипломатами, обговорення актуальних питань діяльності Альянсу та розвитку відносин між Україною та НАТО.

У ході візиту відбулася зустріч із представниками Місії України при НАТО та Послом Вадимом Пристайком.

За результатами брифінгу в штаб-квартирі НАТО Василь Мойсієнко поінформував, що в Альянсі позитивно оцінюють поступ євроатлантичної інтеграції України. Водночас рекомендують зосередити увагу на подальшому реформуванні сектору безпеки й оборони, зокрема, в частині посилення дієвого цивільного та парламентського контролю.

Нові важливі зустрічі відбулися в Офісі Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі. Відносини Україна – НАТО знову були у центрі уваги під час брифінгів та дискусій.

Під час перебування української делегації в Брюсселі надійшла приємна новина з України про закріплення на конституційному рівні євроінтеграційного курсу. Але візит до штаб-квартири ще раз підкреслив необхідність продовження «домашньої роботи» для реалізації цього курсу.  

 
Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького