15 грудня 2021 року відбувся онлайн-захід «Музика та культурна дипломатія» у межах проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі».

Організатори — Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин, Фонд Ганнса Зайделя в Україні в партнерстві з Державним підприємством «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» та Інститутом історії України НАН України.

Захід має на меті актуалізувати знання про використання музики як засобу культурної дипломатії та інструмента формування позитивного бачення країни на міжнародній арені. У ході події заплановано дискусії експертів. Їхній досвід і наукові напрацювання, розвиток практичних навичок, застосування інструментарію культурної дипломатії мають взаємний інтерес і сприятимуть створенню сталого діалогу в межах національного, регіонального та європейського простору. До обговорення проблеми використання музики як засобу культурної дипломатії, окрім вітчизняних,  підключалися студенти та викладачі провідних ЗВО Грузії та Молдови.

У межах зібрання було підбито підсумки конкурсу аматорського відео «Музична візитівка країни і рідного краю: як через музику/пісню розповісти про свою країну за 5 хвилин».

Студенти  ННІ міжнародних відносин історії та філософії Черкаського національного університету, які  є партнерами  проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі» і  учасниками конкурсу, посіли впевнене перше місце, набравши 41.7 % голосів уболівальників та 100% підтримку журі конкурсу. У онлайн-голосуванні команда ЧНУ випередила команди Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту гуманітарних і соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка»,  Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Національного університету «Острозька академія».  Результати наших попередніх робіт та форми участі в проєкті розміщені на сайті ННІ міжнародних відносин історії і філософії.

— Вітаємо команду нашого інституту та дякуємо за підтримку вокальному гурту «Мелодія» ЧНУ ім. Б. Хмельницького, проректорці Галині Гаврилюк, працівникам відділів інформації та зв’язків із громадськістю та виховної роботи, а також найактивнішій групі підтримки — нашим студентам, викладачам, випускникам, партнерам і друзям.

Наталія Земзюліна, директорка ННІ міжнародних відносин історії та філософії