Студенти, викладачі та керівництво Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до загальноміської акції до Дня пам’яті та примирення «Перша хвилина миру».

Всеукраїнська мистецько-меморіальна акція відбулася в Черкасах біля Пагорба Слави 8 травня о 23:01. Саме в цей час у 1945 році було підписано Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини та припинено вогонь у всій Європі.

— У цей день більше скорботи, ніж радості. Ми маємо пам’ятати всіх загиблих Другій світовій війні, найбільш кривавій і жорстокій в історії людства, в якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, з них понад 8 мільйонів українців. Сьогодні Україна знову воює з агресором, але ця боротьба завершиться нашою перемогою, тому що Україна на противагу росії втілює цінності свободи, поваги до прав людини та демократії, — наголосив ректор Олександр Черевко.

Після оголошення «першої хвилини миру» делегація ЧНУ разом з керівниками міста та області, військовими, рятувальниками, представниками духовенства та громадськості встановили лампадки до підніжжя меморіального комплексу на пам'ять про кожного, хто боровся з нацизмом, та усіх жертв Другої світової війни.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Андрій Найда, студент 3-ВБ курсу ННІ УФСК