Першокурсників навчально-наукових інститутів іноземних мов, інформаційних та освітніх технологій, економіки і права ознайомили з експонатами Музею археології інституту історії і філософії. Екскурсії провели учасники «Археологічного клубу» навчально-наукового інституту історії і філософії — Максим Попов і Віталіна Постоєнко.

Майбутніх економістів, організаторів туристичної справи, філологів, фізиків і математиків ознайомили зі знаряддями праці, одягом, посудом населення археологічних культур Черкащини. Студенти отримали можливість побачити і доторкнутися до багатьох унікальних експонатів з історії та культури України.

Враженнями від екскурсії діляться студенти.

Аня Гуреля, студентка першого курсу ННІ іноземних мов каже, що найбільше її вразили кістки мамонта та колекція монет.

— Неочікуваною приємністю був особливий підхід до студентів іноземної філології, оскільки для нас екскурсія велася англійською мовою. Було надзвичайно цікаво побачити незнайомі нам речі й дізнатися нову інформацію, — додає дівчина.

Її захоплення розділяє й однокурсниця Тетяна Ткаченко.

— Історія народу — це те мірило кожного етносу, що визначає його ідентичність та самобутність. Важко перелічити всі ті фактори, через які кожен повинен знати історію своєї країни, краю та міста, — каже студентка.

По-новому Черняхівську археологічну культуру для себе відкрила Валентина Сенатор, студентка ННІ іноземних мов.

Ігорю Ченчику, студенту ННІ інформаційних та освітніх технологій, сподобалися керамічні експонати та інструменти трипільської культури.

А ось Анастасія Стеценко, студентка ННІ економіки і права, підійшла до екскурсії професійно.

— Така форма заняття покращує вивчення курсу «Історія та культура України». Відвідувачі музею відкривають для себе багато нового про Черкаський край. Зокрема, для нас, майбутніх організаторів туристичної справи та екскурсоводів, це був гарний приклад фахової розповіді про експонати музею. 

Джерело: ННІ історії і філософії