Керівництво Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у складі делегації Міністерства освіти і науки України на чолі з Міністром Сергієм Шкарлетом перебуває з робочим візитом у Республіці Таджикистан.

У столиці Таджикистану, місті Душанбе відбувається освітній форум «Навчайся в Україні», організований Українським державним центром міжнародної освіти МОН України. Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки в Україні.

У роботі форуму беруть участь міністри освіти і науки України та Республіки Таджикистан, Посол України в Республіці Таджикистан, представники майже 80-ти провідних закладів вищої освіти України.

Ректор Черкаського національного Олександр Черевко та директорка ННЦ «Інститут міжнародної освіти» Наталія Андрусяк презентують на форумі освітні послуги Черкаського національного.

Захід відбувається на виконання Указу Президента України № 210/2020 «Про вдосконалення вищої освіти в Україні», зокрема з метою популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

Вітаючи учасників, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет висловив упевненість, що проведення першого форуму ректорів провідних університетів України і Таджикистану сприятиме встановленню та активізації прямих зв'язків між університетами обох країн, а також відкриє додаткові можливості для продуктивної співпраці та реалізації поставлених завдань.

 

Про результати візиту читайте згодом на нашому сайті.

Джерело: Міністерство освіти і науки України