Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ ім. Б. Хмельницького випустила цього семестру 27 бакалаврів.

Дипломи отримали студенти спеціальностей 014.12 «Середня освіта (Образотворче мистецтво)», 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація (спеціалізація: декоративне мистецтво)» та 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація (спеціалізація: образотворче мистецтво (графіка)».

Пишаємось нашими новоспеченими фахівцями: художниками, графіками, митцями, вчителями образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.  

Загалом, дипломи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у ювілейний 2021 рік отримали понад 1000 випускників. Символічно, що за роки роботи кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ видала вже понад 500 дипломів державного зразка про вищу мистецьку освіту (це дипломи бакалаврів, спеціалістів та магістрів). Тож хтось з цьогорічних випускників отримав 500-й диплом!

— Так створений світ, що все розвивається по спіралі й тільки так можливе продовження життя. Тому генетично закладено — одне покоління за своє життя вивчає, експериментує, творить й накопичує знання та вміння жити по-новому, із новими науковими знаннями та досвідом. Ми спостерігаємо, що навіть за короткий час суспільство із волових возів пересіло в космічні кораблі, проникло в глибини космічного простору та атомно-молекулярні надмалі складові матерії. І наука й суспільство напружено рухаються шляхом накопичення й творчого осягнення всього необхідного знання і вміння для сучасної людини. Тому людство невпинно віддає величезні кошти на навчання дітей: від дитячого садочку до наукових навчальних закладів.

Ось і Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького кожного навчального року набирає обертів в організації та забезпечення навчального процесу абітурієнтів, що вступають на шлях навчання. Створюються всі складові для прогресивно-творчого навчання різноплановим дисциплінам та спеціальностям. Сучасний підхід до опановування знаннями та вмінням забезпечується необхідними технічними, програмними засобами та індивідуальним вибором викладача. Отримавши освіту в такому навчальному закладі молода людина із впевненістю робить свій перший крок у самостійне життя, гордо, піднявши свій погляд до вже вищих життєвих відкриттів, — зазначив професор кафедри, народний художник України Іван Бондар.

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва