Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького розвиває дуальну освіту. Ще один партнер університету у цій сфері — Уманський тепличний комбінат.

Це підприємство, яке вже пів століття вирощує овочі та фрукти. Зараз це високотехнологічний агробізнес, який займається виробництвом якісної овочевої продукції за рахунок використання сучасних технологій та розширення ринків збуту.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко побував там, підписав угоду з директором Миколою Гордієм. Угода передбачає відбір кращих студентів та влаштування їх на підприємстві, взаємодію з центром аналітичних досліджень «Прагма».

— Нині Міністерство освіти і науки України бачить майбутнє вищої освіти саме у розвитку дуальної освіти, яка впроваджується в ЧНУ вже чотири роки. Студенти кількох наших спеціальностей вже мають такий досвід.

На прикладі «Агрономії» ми бачимо попит на наших фахівців. Розвиваємо й інші напрями. Сподіваюся, що співпраця з Уманським тепличним комбінатом буде вигідною як для підприємства, так і для університету, — сказав Олександр Володимирович.

Нагадаємо, за дуальною формою освіти у ЧНУ навчаються студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Агрономія», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», «Економіка», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». 



Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького