Колектив та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького працюють задля підтримки Збройних сил України.

Сьогодні студентська рада ЧНУ передала співзасновникам благодійного фонду «Одіссей Черкаси» Олександру Кумпанському та Руслану Матвєєву 20 тисяч гривень, зібраних на великодньому благодійному ярмарку.

Другокурсник ННІ економіки і права Руслан Матвєєв із перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну займається волонтерством. Зараз він та його друг створили благодійний фонд і їздять у «гарячі точки» кілька разів на місяць. Нещодавно доставили в Авдіївку гуманітарний вантаж із Черкас. Ректорат і студентська рада ЧНУ допомагали зібрати необхідні речі для військових і цивільних. 

Цього разу зібрані спільнотою ЧНУ кошти знадобляться для організації наступної поїздки. 

Крім того, студенти університету постійно допомагають громадській організації «Січ», що підтримує ЗСУ. Серед кількох напрямів діяльності ГО «Січ» — виготовлення павербанків для військових. Їх роблять із використаних акумуляторів від гаджетів. Над створенням павербанків у волонтерській організації разом із командою працює Олександр Пуделко, лаборант кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ЧНУ. Умільці розбирають одноразові електронні сигарети та старі телефони, дістають звідти акумулятори, а опісля — спаюють із них зарядні пристрої. 

ЧНУ вже не вперше збирає гаджети для переробки.

«Велику кількість електронних сигарет та старих телефонів вдалося зібрати завдяки студентам. Весь матеріал ми передаємо у відділ виготовлення павербанків для ЗСУ. Вперед до перемоги разом!» — каже Анастасія Максименко, виборна представниця ННІ іноземних мов та представниця ГО «Січ». 

«Ми продовжуємо підтримувати наші Збройні сили! Дякуємо всім, хто доєднується до наших ініціатив! Усім мирного неба та перемоги!» — говорить Євгенія Лядецька, голова студентської ради ЧНУ.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького