Студенти та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь в інтерактивній лекції «Чоловічий клуб, або Чи є місце для жінок у дипломатії».

22 грудня в Україні відзначають День працівників та працівниць дипломатичної служби. Саме з цієї нагоди ГО «Жіноча Ліга» організувала захід, до якого долучилися членкині Центру ґендерних досліджень та комунікації, студенти ННІ міжнародних відносин історії та філософії.

Обговорювались такі питання: Скільки жінок представлено у сфері дипломатії в Україні та у світі? Коли жінкам вперше вдалось отримати доступ до навчання у сфері міжнародних відносин? Ще жодна жінка не очолювала Міністерство закордонних справ (МЗС) України: чому так відбувається та що з цим робити?

Серед запрошених спікерів та спікерок — Ольга Поєдинок, адвокатка, к.ю.н., доцентка кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, голова правління ГО «Студія сучасного права», членкиня правління ГО «Центр сімейно-правових досліджень», заступниця голів комітетів НААУ з міжнародного права та з питань гендерної політики, голова Громадської ради при Державній міграційній службі України; Зорян Кісь, другий секретар департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України.

У межах заходу всі мали можливість не тільки спілкуватися, а й взяти участь у Kahoot-вікторині та виграти крутий і корисний подарунок від ГО «Жіноча Ліга».


Наталка Земзюліна, директорка ННІ міжнародних відносин історії та філософії, очільниця Центру ґендерних досліджень та комунікації