bgb
 
 
 
 
 

Вивчення дисципліни «Світові бізнес-культури», що викладається на кафедрі економіки та міжнародних економічних відносин Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, завершилося для студентів спеціальностей 051 «Економіка» та 292 «Міжнародні економічні відносини» проведенням тренінгу «Міжнародні переговори».

Тренінгові технології навчання є важливою компонентною формування у студентів-економістів ННІ економіки і права фахових компетентностей, зокрема здатності аналізувати та розв’язувати проблеми у сфері економічних відносин та налагоджувати міжнародні зв’язки при вирішенні професійних бізнес-завдань.

Теоретичні аспекти, вивчені протягом семестру, стали підґрунтям для підготовки та проведення тренінгу «Міжнародні переговори».

Студентам надзвичайно сподобався формат практичного заняття та можливість відчути атмосферу справжніх міжнародних переговорів. Студенти на власному досвіді пересвідчилися, що стратегія міжнародних переговорів з позиції «win-win» є найкращим варіантом їх завершення.

Перевагами використання тренінгових технологій у навчанні студентів є:

– покращення комунікаційних навичок;

– поліпшення обізнаності з різними бізнес-культурами;

– удосконалення навичок критичного мислення та розв'язання проблем;

– набуття навичок ведення переговорів, що є дуже цінною компетентністю у різних професіях, включаючи бізнес, політику, міжнародні відносини тощо.

Загалом проведення тренінгу «Міжнародні переговори» дає студентам важливі навички, які є актуальними у сучасному глобалізованому світі та можуть принести їм користь не тільки у навчанні, а й у майбутньому професійному зростанні.

Кафедра економіки та міжнародних економічних відносин