Спільнота Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького разом із усією Україною відзначає День Соборності.

 У цей день черкасці поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України.

 

 

— Наші прагнення до соборності об’єднують багато поколінь борців за незалежність. Загалом маємо пам’ятати — утвердження національної держави залежить від незворотності зрушень у свідомості народу. І виховання молоді в дусі патріотизму — першочергове завдання. Наші студенти є прикладом у цьому, і навіть цьогоріч, пропри карантин, вони нагадали про День соборності, приєднавшися до Всеукраїнського флешмобу, — говорить ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко.

Студенти ЧНУ за ініціативи студентської ради долучилися до віртуального Ланцюга Єдності університетів. Для учасників такий формат, продиктований ковідною реальністю, все ж був можливістю спільно творити національну історію. 

Популяризували інформацію про День Соборності і науковці ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, проводячи онлайн-лекції, виставки, беручи участь у просвітницьких телепередачах. Зокрема, професори кафедри історії України Юрій Присяжнюк і Віталій Масненко провели тематичну онлайн-лекцію учням Городищенського економіко-правового ліцею. 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького