У ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені БогданаХмельницького відсвяткували Всесвітній день перекладача.

Організатори дійства — студенти спеціальності «Переклад» разом із викладачами кафедри теорії та практики перекладу.

Першокурсники, за традицією, висадили деревця: ще два бузки розквітнуть весною біля 3-го навчального корпусу університету. Традиційно шумів перекладацький ярмарок смаколиків, старанно випечених студентами-перекладачами, адже всі зібрані кошти підуть на подарунки для вихованців дитячого будинку. Не забули alma mater і випускники спеціальності «Переклад». Прийшла привітати зі святом випускниця романо-германського перекладу, нині жителька США, Ліза Бузирєва-Hendricks, а також випускниці перекладу слов’янських мов Юлія Кулінська й Ірина Ушкова — зараз магістрантки польських вишів. Танок, поставлений Іриною Ушковою, став яскравим святковим подарунком. День був наповнений цікавими та змістовними заходами: зустрічі з носіями мов, перегляд і обговорення фільму англійською мовою, урочистий концерт, який завершився виголошенням першокурсниками клятви перекладача. Із теплими словами вітання звернулася до студентів і викладачів спеціальності «Переклад» директорка ННІ іноземних мов Людмила Швидка.

Проте свято не було обмежене лише стінами університету. Серед могутніх сосон черкаського лісу майбутні перекладачі — студенти 2 та 4 курсу — разом зі своїми кураторами змогли не лише насолодитися чудовими краєвидами і вдихнути цілюще повітря, а й скуштувати каші, взяти участь у спортивних іграх і конкурсах, зарядитися енергією та бадьорістю.

 

БІЛЬШЕ ФОТО

Кафедра теорії та практики перекладу