Катастрофа на Чорнобильській АЕС забрала здоров'я та життя багатьох людей, які відчайдушно боролися з наслідками аварії. Такою ціною вдалося врятувати світ від ще серйознішої катастрофи. Сьогодні університетська громада вшанувала учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до загальноміських заходів, які  розпочалися з поминального молебню за загиблими ліквідаторами Чорнобильської катастрофи.

На заході був присутній голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний, а також голова ГО «Черкаська обласна організація інвалідів «”Діти Чорнобиля”» Ольга Янчук. Вона згадала загиблих ліквідаторів, зокрема, пожежних, Героїв Радянського Союзу Володимира Правика та Віктора Кібенока, а також — керівників громадських організацій, які упродовж багатьох років дбали про соціальний захист ліквідаторів та тих, хто постраждав від наслідків катастрофи. Ольга Янчук пообіцяла й надалі співпрацювати з обласними органами соціального захисту, охорони здоров'я, обласною владою.

Під час пам'ятного дійства висловили співчуття рідним загиблих та нагородили їх і ліквідаторів відзнаками. Петро Рибка отримав почесний знак «Герой Чорнобиля», Любов Здоровенко — знак «Українська берегиня». Відзначено також і Ларису Ващенко — вдову чорнобильського активіста та Ольгу Петричіс — учасницю ліквідації аварії на ЧАЕС. 

Разом із містянами представники університету на чолі з ректором Олександром Черевком ушанували жертовність та героїзм співвітчизників хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобилю» у Соборному сквері.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького