Напередодні найвагоміших державних свят ЧНУ ім. Б. Хмельницького на чолі з в. о. ректора Олександром Черевком долучився до урочистостей на Соборній площі Черкас. Цього дня синьо-жовтий прапор замайорів над Черкасами особливо урочисто.

З нагоди Дня Незалежності було вручено вагомі державні нагороди та відзнаки обласної державної адміністрації й обласної ради.

Звання народного художника України отримав і професор кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ Іван Фізер.

Родзинкою цьогорічного святкування стало виконання сучасних українських композицій традиційними фольклорними гуртами та молодіжними командами. Студенти Черкаського національного проявили свої таланти у складі обох гуртів — смілянського «Родоводу» і черкаського «Time». 

Із прапорами України навколо Соборної площі проїхалися черкаські байкери. Завершилося святкування виставкою спорткарів і байків.

— У цей день згадуються ті, хто боровся за незалежність, коли це було суворо заборонено, — зазначив Олександр Черевко. — Серед них і ті, хто вперше на Театральній площі Черкас 30 років тому підняв синьо-жовтий прапор. Подякуймо їм усім! Хай Бог благословляє Україну, боронить її та український народ. Віри нам, любові, надії на те, що Україна була, є і буде, що вона переможе!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького