Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — ліцей спортивного профілю № 34 Черкаської міської ради співпрацюватиме з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

Відповідну угоду підписано ректором Олександром Черевком та директоркою ліцею Валентиною Козій.

Олександр Володимирович представив ректорату університету першочергову  програму дій.

На підготовчому етапі були обговорені потреби навчального закладу. Відповідно до них і сформовано угоду та перші кроки.

Подібні угоди вже укладені зі школами Черкас. Ними передбачається максимальна реалізація і розвиток навчального, наукового і творчого потенціалу здобувачів освіти та вчителів, студентів і викладачів університету. Зокрема, будуть організовані спільні освітні заходи: семінари, конференції, круглі столи з актуальних питань. Заплановано також підвищення кваліфікації вчителів, заходи на підтримку обдарованої молоді.

Слід зазначити, що це допоможе випускникам шкіл у майбутньому вступити до закладів вищої освіти.

— Це буде гарний досвід, корисний і для перспектив розвитку школи, і для університету. Плануємо укомплектовувати ліцей кадрами та організовувати практику для студентів. Ми з Валентиною Володимирівною обмінялися думками, такі взаємовигідні зустрічі проводитимемо й надалі, — розповів  Олександр Черевко.

— Наша співпраця вже триває. Так, від початку навчального року у ліцей №34 прийшли на вчительські посади 9 бакалаврів, що навчаються в магістратурі ЧНУ.

Чекаємо студентів на практику, адже ми практично єдина школа в місті, яка  працює очно, — зазначила Валентина Козій.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького