Завідувачка кафедри німецької філології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Леся Овсієнко взяла участь у засіданні робочої зустрічі 18 українських університетів-партнерів Goethe-Institut Ukraine у межах програми «Deutsch lehren lernen» у Friedrich-Schiller-Universität Jena, яка проходила 25—27 жовтня 2023 року в Німеччині.

Представники українських закладів освіти насичено працювати три дні з колегами з Німеччини та обговорювали подальші можливості співпраці, обміну колегіальним досвідом, методи покращення якості навчання студентів та підвищення кваліфікації викладачів, подальші можливості співпраці з Friedrich-Schiller-Universität Jena та Goethe-Institut Ukraine. Зустріч завершилася підписанням Меморандуму про співпрацю з Goethe-Institut Ukraine та Friedrich-Schiller-Universität Jena.

Підписана угода дозволяє Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького, як одному з партнерів кооперації з Goethe-Institut Ukraine, розширювати  ефективну та взаємовигідну співпрацю та подальший розвиток наукового й культурного обміну у сфері освіти, досліджень та інших сферах у співпраці з Goethe-Institut Україна, у рамках «DLL (Deutsch Lehren Lernen)» та Єнським університетом імені Фрідріха Шиллера, Німеччина, які домовилися співпрацювати в напрямку інтернаціоналізації вищої освіти.

Сфери співпраці включають програми й сприяють досягненню зазначених цілей: обмін викладачів, обмін студентів, спільні публікації, спільні дослідницькі проєкти, спільні конференції, навчальні проєкти та освітні програми.

Кафедра німецької філології та завідувачка кафедри Леся Овсієнко щиро вдячна Goethe-Institut Ukraine та Friedrich-Schiller-Universität Jena за запрошення та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Кафедра німецької філології