Ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко підписав угоду про співпрацю кафедри журналістики, реклами та PR-технологій з ГО «Український інститут медіа та комунікації» і Deutsche Welle Akademie.

ГО «Український інститут медіа та комунікації» у співпраці з Deutsche Welle Akademie вже розпочали новий семестр «Академії викладачів журналістики» (Journalism Teachers’ Academy) на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. 

Навчальна програма для викладачів журналістики сфокусована на нових підходах до планування навчальних курсів та проведення занять, включає теми з методики, оцінювання, візуалізації та ін. 

Протягом весняного семестру у проєкті навчатимуться викладачі кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Також до них долучаться троє викладачів з інших університетів. 

«Програма повністю базується на практиці і підлаштована під ваші потреби, — звернулася до учасників координаторка проєкту від Deutsche Welle Akademie Даніела Кляйнерт. — Оскільки ми працюємо в цифровій царині, то вбудували тему онлайн-освіти. Це другий потік нашої академії, і вам пощастило, адже багато чого тренери навчилися під час першого семестру, багато чого врахували і покращили». 

Керівник проєктів DW Akadmie в Україні Кирило Савін звернув увагу на високу кваліфікацію тренерів «Академії викладачів журналістики» та успіхи першого раунду програми.

«Із Донецьким університетом у нас був цікавий досвід. Завдяки чудовій комунікації та ініціативності керівника їхньої кафедри журналістики, ми зробили багато, навіть більше, ніж сподівалися, – сказав він. – Я радий, що ми розпочинаємо новий семестр і навіть вам по-доброму заздрю, бо у вас попереду дуже цікаве навчання». 

Проєкт «Академія викладачів журналістики» спрямований на поліпшення якості української журналістської освіти. Головна його мета — підвищити якість журналістської освіти через покращення методики викладання на факультетах/кафедрах журналістики українських вишів, її адаптації до найновіших дидактичних стандартів.

Проєкт реалізовує ГО «Український інститут медіа та комунікації» у співпраці з Deutsche Welle Akademie за фінансової підтримки Федерального міністерства та розвитку Німеччини (BMZ).

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій

Journalism Teachers' Academy