Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького впевнено тримається на 17-ому місці в Україні за показниками престижної всесвітньої бази даних Scopus.

Наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України здійснено за показниками бази даних SciVerse Scopus.
Результати рейтингу закладів вищої освіти базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.
Станом на квітень 2020 року до бази даних Scopus включено 177 закладів вищої освіти України, що на 11 навчальних закладів більше, ніж у квітні 2019 року.
У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.
Черкаський національний зайняв у цьому рейтингу 17 сходинку із 505 публікаціями та індексом Гірша — 37. Це є найвищий показник в області і серйозний прогресивний результат у масштабах України.

— Наш університет знову підтвердив статус лідера наукової діяльності, — зазначив ректор Олександр Черевко. — Упродовж останніх років ЧНУ показує позитивну динаміку у міжнародних і всеукраїнських рейтингах. Це — результат спільної роботи колективу. І мені дуже почесно бути його керівником. Переконаний, що у нас попереду ще багато досягнень!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького