Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з ректором Олександром Черевком взяла участь у заходах, присвячених Дню Гідності та Свободи.

19 листопада відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника «Борцям за волю України» за участю обласної влади, громадських діячів Черкащини, освітянської спільноти міста.

Черкаський національний університет представляли ректор Олександр Черевко, проректор Василь Мойсієнко, проректор з адміністративно-господарської діяльності Юрій Удовенко, декани та директори факультетів, інститутів, студенти.

Після покладання квітів відбувся молебень у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко зазначив, що у двох революціях, які українці пережили в ХХІ столітті, вони відстояли своє право на вільний вибір. І це — наступний після здобуття незалежності крок, без якого неможливе державотворення:

— Вітаю усіх із Днем Гідності та Свободи! Вклоняюся борцям за волю України! Вірю в наше майбутнє, в нову генерацію, яка народилася у вільній країні і не уявляє свого життя без свободи та гідності!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького