У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького  стартував проєкт «ЧНУ — 75 днів війни». 

24 лютого  у життя кожного українця увірвалася війна. Рівно 75 днів тому росія почала повномасштабне вторгнення в Україну і змінила життя кожного українця кардинально й надовго.

За ці дні ми переоцінили багато речей та дізналися чимало нового. Українська нація — міцніша, ніж здавалося. Любов до Батьківщини сильніша, ніж боязнь смерті. Ворог —  не такий вже й страшний, якщо ти справді любиш свою землю.

Ми запропонували нашим викладачам, аспірантам, студентам, працівникам дати відповідь на 4 питання, які сьогодні хвилюють всіх українців. 

Як війна змінила життя, чому залишився в Україні,  звідки вдається черпати сили,  і яку свою мрію здійснить насамперед після перемоги у відео першим розповідає кандидат юридичних наук, доцент кафедри державно-правових дисциплін, відповідальний секретар приймальної комісії, нині військовослужбовець Збройних Сил України Олександр Сокуренко.

— Україна чи закордон і чому?

— Однозначна відповідь — це тільки Україна. Чому? Тому що Україна — це наш дім і хочеться залишатися, і я буду залишатися вдома. І хочу, щоб наш дім був найкращим.

— Як війна змінила ваше життя?

— Війна змінила моє життя, звісно, кардинально. До цього в університеті викладав певні дисципліни, після військового вторгнення на територію України російської федерації однозначною відповіддю для мене було стати й боронити нашу країну.

— Звідки черпаєте сили?

— Мабуть, надихає найперше те, щоб була сім'я щаслива в майбутньому, щоб ми жили в мирі, у злагоді. І, звісно, новини дивимося і співпереживаємо через ті події, які відбуваються на даному етапі.

— Яку свою мрію хочете здійснити після перемоги?

— З сім'єю поїхати на вікенд і відпочити. І друге: повернутися до буденних речей, які були до війни.

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького