У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького триває проєкт «ЧНУ — 415 днів війни».

Рівно 415 днів тому росія почала повномасштабне вторгнення в Україну і змінила життя кожного українця.

За ці дні ми переоцінили багато речей та дізналися чимало нового. Українська нація — міцніша, ніж здавалося. Ворог не такий вже й страшний, якщо ти справді любиш свою землю.

Ми запропонували нашим викладачам, аспірантам, студентам, працівникам дати відповідь на чотири питання, які сьогодні хвилюють усіх українців.

Героїня нашого проєкту наближає нашу перемогу на спортивній арені. Дар’я Котик — студентка ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я, майстер спорту України, дебютантка XVI літніх Паралімпійських ігор 2020 року, срібна призерка Чемпіонату Європи 2020 року, бронзова призерка Чемпіонату Європи 2021 року. Бронзова призерка Чемпіонату світу 2022 року.

— Україна чи закордон і чому?

— Звісно, Україна, тому що це країна, де я народилася та живу, це моя країна. Була неодноразово за кордоном, тренувалася там, але немає ніде кращого місця, ніж це.

— Як війна змінила ваше життя?

— Із початку війни ми мусили тренуватися за кордоном, тому що не було змоги відвідувати нашу рідну  базу в Дніпрі.

— Звідки черпаєте сили?

— Важкої поєднувати навчання і спорт, але я стараюсь. Завдяки викладачам ЧНУ, які мені дуже допомагають, у мене це все виходить. Я вважаю, що вища освіта дуже потрібна, тому що я сама, як спортсменка, здобуваю знання. Найбільше мотивує та надає сил жага до перемоги, як на міжнародному рівні в спорті, так і перемога нашої країни. Дуже надіюся, що білоруських і російських спортсменів не допустять до змагань.

—  Яку свою мрію хочете здійснити після перемоги?

— Я поки не знаю, що планую чи мрію зробити. Буде перемога — буде все. Хотіла б побажати студентам, викладачам Черкаського національного всього найкращого, міцного здоров'я, успіхів та перемоги всім нам! 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького