Рівно сто десять днів тому росія почала повномасштабне вторгнення в Україну і змінила життя кожного українця кардинально й надовго.

На 75-ий день війни у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького започаткували соціально-психологічний проєкт.

У ньому наші студенти, аспіранти, викладачі та працівники розповідають, як війна змінила їхнє життя. Продовжуємо знайомити вас із тими, хто в Україні й за кордоном роблять усе, аби наблизити нашу спільну перемогу над рашистськими окупантами.

Сьогодні ділиться своїми думками й досвідом доцентка кафедри української літератури й компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького,  талановита педагогиня й поетеса, перекладачка, літературознавиця, критикиня Ганна Клименко-Синьоок.

З 2014 року вона очолює літературну студію "Поетична вітальня Ганни Клименко-Синьоок", що діє в Черкаському національному. Авторка понад 170 публікацій, монографії "Леонід Первомайський — Арсеній Тарковський: діалог доль і творчості" (2008), поетичних збірок "Дитя липневих сутінків" (2014), "Таємно-лелече" (2014), "Відчувати на дотик грозу" (2015), "Яблуневе сонце" (2017), "О-р-і-ґ-а-м-і" (2019), книги поетичних перекладів Анни Ахматової "Стисла руки під темним серпанком…" (2017). У набутку має низку перекладів віршів Марини Цвєтаєвої, Олександра Вертинського та ін.

Що відчувала творча душа пані Ганни, коли тривалість повномасштабної війни перейшла рубіж 100 днів, чи знаходить час і натхнення для поезії, які волонтерські творчі проєкти вдається реалізовувати поміж викладацькою роботою й плетінням сіток для наших захисників, що дає сили й мотивує, які мрії після перемоги планує втілити в життя, пропонуємо переглянути у відео.

  

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького