Уже традиційно студенти та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели флешмоб до Всесвітнього дня вишиванки. Цього року вірш Василя Симоненка «Я закоханий палко, без міри…» разом зі студентами декламували члени Наглядової ради, серед яких Президент України (у 2005-2010 роках) Віктор Ющенко, народний депутат України Сергій Рудик та інші громадські, політичні діячі, представники культури, науки, бізнесу.

Віктор Ющенко привітав учасників флешмобу. Він висловив захоплення тим, що така кількість людей у вишиванках зібралася, щоб довести свою національну ідентичність. Подібні заходи, на думку Президента України, демонструють єдність нашого народу:

—  Коли в тебе сім’я 45 мільйонів, вирішується будь-яке питання, що стоїть перед нацією. А коли немає єдності, навіть маленьке питання стає великою проблемою. Тому я закликаю вас бути і стати незалежними: говоріть українською, шануйте українське, пам’ятайте українців, живіть своєю культурою і своєю пам’яттю. Тоді нашій нації не страшні проблеми, які вирішила будь-яка європейська нація, що сьогодні живе за високими демократичними, економічними та соціальними стандартами. Окрема подяка тим людям, які сьогодні вийшли в вишиванках. Ви показали, що ви українці, що ви одна сім’я. Ми робимо велику справу, коли показуємо, звідки ми родом.

—  Третій рік поспіль Черкаський національний відзначає День вишиванки. Можна сказати, що це вже традиція. Нова, сучасна, українська традиція. Такі заходи подобаються і студентам, і викладачам, і працівникам університету, і їхнім діткам. Дякую колективу, членам Наглядової ради, що ми сьогодні разом ще раз голосно заявили про свою приналежність до українського народу, — зазначив ректор університету Олександр Черевко.

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ!

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького