Американське хімічне товариство (American Chemical Society) нагородило сертифікатом пошани Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Відділ публікацій American Chemical Society дякує вищому навчальному закладу за співпрацю, за вагомий внесок у публікації ACS, що робить ACS pubblications «найбільш цитованим, найбільш авторитетним видавцем, якого читають і якому довіряють», — йдеться у відповідному сертифікаті.

Високу оцінку отримала публікація в авторитетному виданні Chemical Reviews (ACS Publications) про теорію явища фосфоресценції. (Імпакт-фактор журналу дорівнює 42.8).

Автори статті — доктор хімічних наук, професор, завідувач кафедри хімії та наноматеріалознавства ЧНУ ім. Б. Хмельницького Борис Мінаєв та його учень, кандидат хімічних наук, викладач кафедри Гліб Баришніков. Теоретичні дослідження на цю тему професор Борис Мінаєв проводив упродовж 40 років. Цього ж року стаття авторства Бориса Мінаєва у співавторстві з данськими колегами побачили світ у ще одному американському виданні «Accounts of Chemical Research (ACS Publications». Імпакт-фактор журналу дорівнює 19.6). Темою дослідження були властивості синглетного кисню.

Борис Мінаєв публікує свої статті в багатьох наукових виданнях з високим імпакт-фактором. Він також рецензує публікації колег. Про це свідчать численні сертифікати від видавництв, які є визнаними світовими лідерами наукової думки.

Так, нещодавно видавництвом Publons Peer Review Awards відзначено черкаського професора як одного з найкращих рецензентів у галузі фізики та астрономії.

Publons Peer Review Awards відзначають елітних учасників науково-дослідної експертизи та редакційних досліджень на міжнародному рівні. Нагороджені продемонстрували високу професійну обізнаність та точність у опублікованих дослідженнях у своїй галузі.

 

 Нагадаємо, доктор хімічних наук, професор Борис Мінаєв очолює в ННІ природничих наук кафедру хімії та наноматеріалознавства.

За даними всесвітньої агенції «Скопус» має рейтинг h=34 та входить у п’ятірку найкращих науковців ВНЗ МОН України. Є керівником у спільному проекті з Львівською Політехнікою. Нещодавно Борис Мінаєв працював у межах міжнародних грантів в Інституті хімії Академії наук КНР (Пекін) та в Королівському технологічному інституті (Стокгольм). Був керівником у спільних проектах: Шведсько-Українського «Visbі» та Румунсько-Українського з розробки барвників для сонячних батарей.

Наукові інтереси: квантова хімія, теорія спін-орбітальної взаємодії і її вплив на хімічну реакційну здатність і спектри фосфоресценції, теорія органічних барвників для молекулярної електроніки та нанофотоніки, органічні фотовипромінювальні діоди. У доробку понад 500 наукових праць.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького