bgb
 
 
 
 
 

Проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло та начальник міжнародного відділу Олександра Дем’яненко провели зустріч із Ольгою Полюхович, віцепрезиденткою з науково-навчальних студій Національного університету «Києво-Могилянська Академія».

Спільно з 15 закладами вищої освіти з Бельгії, Великої Британії, Грузії, Естонії, Канади, Китаю, Німеччини, Нової Зеландії, США, Франції, Чехії, Швеції обидва університети залучені до реалізації міжнародного дослідницького проєкту в межах програми Європейського Союзу Жан Моне «Виклики та можливості дипломатії ЄС щодо культурної спадщини в Україні».

Налагодження і розбудова партнерств з українськими та закордонними закладами вищої освіти є незмінною традицією Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вже багато років. Ми вже неодноразово пересвідчились, що об'єднання зусиль академічної спільноти відкривають нові можливості для швидкого й ефективного реагування на сучасні виклики — як всередині нашої країни, так і на глобальному рівні, — зазначив Олександр Спрягайло.

Під час зустрічі представниками університетів було обговорено напрямки подальшої наукової співпраці, спільної подачі дослідницьких проєктів та їхньої реалізації.

— Партнерства в сучасних умовах — запорука успіху закладів освіти, що допомагає зміцнити науковий потенціал, розвинути мережу контактів та створювати міцний фундамент для реалізації спільних ідей. До того ж саме персональні контакти є найбільш важливими для побудови стійкої співпраці на засадах взаєморозуміння та взаємопідтримки, — підсумовує Олександра Дем’яненко.

Відділ міжнародних зв’язків