Буккросинг-клуб «Freebook» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького уже приймає книги від перших учасників міського проєкту «Chebookcrossing» до Дня Незалежності України.


Сучасні видання українських авторів — Люко Дашвар, Ірини Савки, Максима Бутченка та Ірини Кузнєцової — вирішили відпустити європейським читачам у межах проєкту директорка ННІ української філології та соціальних комунікацій Оксана Іванченко, заступниця з виховної роботи інституту Тетяна Сівцова та заступниця з навчальної роботи інституту Олена Красовська.
— Наступним читачам, яким дістануться мої книги в межах проєкту, бажаю отримати задоволення від сучасної української книги, цікавих і пізнавальних вражень! Перемоги нам! — зазначила Оксана Володимирівна.
Книгу «Друга лінія (Не)тактичні історії» Володимира Гадіона приніс Максим Філіпчук:
— У цьому році я вступаю в ННІ іноземних мов ЧНУ, тому постійно переглядаю новини на сайті університету. Там і побачив інформацію про «Chebookcrossing» й відразу вирішив долучитися. Книга, яку я приніс, — про реальні події 2015 року. Тому, гадаю вона буде цікава читачам. Мені б дуже хотілося, щоб той, кому потрапить в руки ця книга, зрозумів, чому українці ведуть боротьбу із загарбниками і чого прагнуть.
Нагадуємо, збір книг для до інформаційно-патріотичного проєкту триває. Щоб долучитися до акції, слід вибрати книгу в охайному вигляді, сучасного українського автора, видану після 2010 року. У книгу потрібно вкласти побажання для наступного власника. Книги, які ви хочете «відпустити» європейським читачам, можна приносити 22 серпня з 9.00 до 17.30 та 26 серпня з 9.00 до 12.00 в к. 229, НК №1.
Кожен учасник акції отримає пам’ятний подарунок.
Хай українська книга об’єднує світ!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького