Із нагоди Міжнародного дня студента на факультеті обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем (ФОТІУС) Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулось інтелект-шоу «Брейн-ринг».

«Брейн-ринг» — це інтелектуальна гра, у межах якої учасники змагаються один з одним у знанні та вмінні швидко і правильно відповідати на питання. Адже людина повинна не лише мати знання, а ще й уміти їх застосовувати.

У кожному турі змагалися дві команди, у яких було по шість гравців. На роздуми давалося по хвилині. Одна правильна відповідь — це одне очко. Перемагала та команда, яка швидше, ніж конкурент, набирала три бали. Вона отримувала право зіграти в наступному турі.

За підсумком кількох інтелектуальних боїв, у фіналі зустрілися дві кращі команди — «DVD» (Катерина Кузьменко, Денис Даценко, Даниіл Безживотний, Іван Джеріхов, Єлизавета Ковтун, Аліна Сухіна) та «FOTIUS_надлюди» (Валерія Бондаренко, Нікіта Липоватий, Наталія Мельник, Олександр Вакулінський, Денис Лесечко, Іван Овчаренко), які посіли відповідно 1 і 2 місця. На 3-му місці опинилася команда «Third Floor» (Руслан Цвіркун, Євген Назаренко, Володимир Савченко, Володимир Олексієнко, Олександр Пуделко, Назар Слабенко).

Під час гри застосовувалася комп’ютерна програма «Брейн-ринг» старшого викладача кафедри інтелектуальних та управляючих систем Костянтина Любченка, яка дозволяє ставити як текстові, так і графічні, аудіо- та відеозапитання.

Традиційними організаторами гри «Брейн-ринг» були Костянтин Любченко та найкращі студенти-учасники гуртка «Інтелект» — Катерина Шевченко та Олег Шаповал.

Інтелектуальне змагання було захоплюючим!

Факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем