Для студентів 1 курсу спеціальності «Агрономія» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького нещодавно було проведено виїзне заняття на кукурудзяно-калібрувальному заводі агропромислової компанії «Маїс» у м. Черкаси.

Про діяльність групи компаній «Маїс» студентам розповів заступник генерального директора компанії Сергій Пасєка. На одному з найбільших у Європі заводів студенти разом із викладачами мали можливість ознайомитись із сучасною технологією виробництва насіння кукурудзи.

Про важливість таких занять висловився доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри біології, екології та агротехнологій Черкаського національного Володимир Білоножко: «В університеті студенти-аграрії мають можливість здобути ґрунтовні теоретичні знання. Проте без ознайомлення із різноманітними процесами на виробництві вони не зможуть швидко адаптуватися на своєму майбутньому робочому місці. Тому більша частина практичних занять повинна проходити на виробництві. Задля цього ми постійно розширюємо співпрацю з провідними агропромисловими компаніями для підвищення якості підготовки фахівців».

Екскурсія стала можлива завдяки сприянню голови ради директорів групи компаній «Маїс» Сергія Миколайовича Терещука, за що ННІ природничих та аграрних наук висловлює щиру подяку.

Довідково. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького у 2019 році отримав ліцензію на підготовку фахівців за спеціальністю 201 «Агрономія». Було здійснено перший набір студентів за цією спеціальністю.

 

ННІ природничих та аграрних наук